Een van de geteelde vruchten die met het Romeinse leger meekomt, is de appel. Er zijn vanaf dan verschillende rassen, naast de veel oudere wilde appel.
Geroosterde appels zijn gemakkelijk te maken. Zelfs zonder toevoegingen. Maar bijzonder worden de appeltjes als er echte Romeinse kruiden en specerijen worden toegevoegd.
Ingrediënten: 1 kilo (zoete) appels, 4 eetlepels wijnazijn, anijszaad, venkelzaal en maanzaad.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 140°C.
Stap 2
Snijd de appels met schil in vier parten en doe ze in een lage keramiek ovenschaal.
Een moderne lage glazen ovenschaal voldoet ook.
Stap 3
Kneus een eetlepel van elk zaad (anijs, venkel en maan) in de vijzel. Hoe fijn of hoe grof het mengsel wordt is aan de kok.
Stap 4
Doe de appels in de ovenschaal en meng de zaden en de wijnazijn door de appels.
Stap 5
Zet de appels drie kwartier in de oven.
Tijdens de opgravingen in Albaniana zijn onder meer anijszaad, venkelzaad en maanzaad aangetroffen.
Romeins Alphen is een initiatief van Minerva TXT producties / Eveline
Verhoeve
Copyright © teksten en foto's Eveline Verhoeve
Contact:
MinervaTXTproducties@ziggo.nl