Het terrein is er woest. Het klimaat ruw. Het leven en landschap somber.

Welkom in Romeins Alphen!

Minerva TXT producties

Minerva TXT producties

25 oktober 2021

Minerva TXT producties levert sinds 2012 plannen voor en uitvoering van PR (onder meer concepten en inhoud voor websites en social media), journalistieke teksten voor verschillende opdrachtgevers, concepten voor (historische) projecten, redactie en inhoud van bijlagen, en freelance politieke verslaggeving in Alphen aan den Rijn.

Het idee voor de website over het Alphense Romeinse verleden is tijdens de ‘corona pandemie’ ontstaan. Aangezien het meeste ‘normale’ werk stil kwam te liggen, was er vanaf 2020 ineens tijd voor een eigen groot project. Dat werd Romeins Alphen.

Vanuit de inhoud van de website zijn meer projecten ontstaan, zoals een Romeinse stadswandeling en Romeinse borrelhapjes in de Alphense horeca. Op de planning voor de komende jaren staan, naast uitbreiding en onderhoud van het naslagwerk, onder meer een Engelstalig cluster (apart project) en educatieve activiteiten.

Over Eveline Verhoeve

Initiatiefnemer, eigenaar, projectleider, schrijver en fotograaf van Project Romeins Alphen is Eveline Verhoeve. Zij heeft kunstgeschiedenis & archeologie gestudeerd (1989-1992). Sinds 1993 werkt zij als freelance journalist en vervolgens als fulltime (eind)redacteur van lokale kranten. Sinds 2012 ontwikkelt en schrijft zij onder de naam Minerva TXT producties.

De interesse voor de geschiedenis van haar woonplaats Alphen aan den Rijn bestaat al vanaf de middelbare school. Dat blijkt ook uit de studiekeuze. Als specialisatie is gekozen voor vroegchristelijke en middeleeuwse architectuur en iconografie. De vroegchristelijke periode overlapt de Romeinse keizertijd en daar zit het verband met de interesse voor het Romeinse verleden van Alphen aan den Rijn.

De interesse voor dit Romeinse verleden is niet in het minst aangewakkerd door de opgravingen in het Alphense Stadshart (1998-2002) en werkzaamheden voor Museumpark Archeon (projecten vanaf 2000, o.a. totstandkoming van Romeins Museum in 2011).

Daarnaast was zij  ruim tien jaar betrokken bij de internationale Romeinse herbelevingsgroep Legio Secvnda Avgvsta waarmee in veel musea is opgetreden en waarmee menig Romeins festival kleur heeft gekregen.

Contact via

Contact: MinervaTXTproducties@ziggo.nl