“Het terrein is er woest. Het klimaat ruw. Het leven en landschap somber.”

Welkom in Romeins Albaniana!

Romeinse virtual reality en andere games bij Game Arena

Romeinse virtual reality en andere games bij Game Arena

29 augustus 2022

De Esports Game Arena staat tijdens het Romeinse Weekend op 3 en 4 september helemaal in het teken van de oude Romeinse tijd. Zo staat een Virtual Reality setup klaar waarmee bezoekers zich in het Rome van 2000 jaar geleden bevinden en 360 graden in het rond kunnen kijken.

Zowel in de Esports Game Arena aan de Raadhuisstraat 134 als in winkelcentrum De Aarhof is tijdens het Romeins Weekend echte Romeinse virtual reality. Met een virtual reality bril op je neus en consoles in je hand, loop je rond door Romeinse gebouwen en waan je je in het oude Rome. Speciaal voor het Romeinse weekend is dit geheel gratis te proberen.

In de Game Arena zelf zijn, naast de virtual reality, ook andere games die zich afspelen in het oude Rome. Op de Nintendo hebben we Asterix & Obelix: Slap them all! waarmee je het samen opneemt tegen de Romeinen. Voor bordspelliefhebbers staat een Limes spel klaar en kan je het tegen elkaar opnemen in 7 Wonders Duel. In de Game Mania Zone zijn ook verschillende Romeinse games te koop.

De hele Game Arena wordt aangekleed in Romeinse sferen, en alle medewerkers ook, en er zijn Romeinse hapjes. Naaste een Romeinse borrelplank is er ook een Romeinse lunch met warme broodjes en er wordt tijdens het diner pizza geserveerd van Is Morus.

De Game Arena is zaterdag 3 september open vanaf 10.00 uur en zondag 4 september vanaf 12.00 uur.