“Het terrein is er woest. Het klimaat ruw. Het leven en landschap somber.”

Welkom in Romeins Albaniana!

Brochure Romeinse wandeling gelanceerd

Brochure Romeinse wandeling gelanceerd

04 september 2022

Wethouders Relus Breeuwsma (toerisme & recreatie) en Anouk Noordermeer (cultuur) hebben zaterdag 3 september tijdens het Romeins Weekend samen de brochure ‘Pleisterplaats Albaniana, Romeinse wandeling’ gelanceerd. De wandeling is er een uit de serie Alphen wandelt, fietst en vaart.

In de brochure staat een stadswandeling langs de Romeinse geschiedenis van Alphen aan den Rijn. Enerzijds wordt een beeld geschetst van het Romeinse castellum en kampdorp aan de Hoge Zijde, anderzijds komen de boeren, het landschap en de rivieren Oude Rijn en Kromme Aar aan de Lage Zijde aan bod. Hoewel er geen Romeinse steen meer op z’n plek ligt, zijn er wel degelijk verwijzingen naar het Romeinse verleden te zien.

Initiatiefnemers zijn Platform Recreatie en Toerisme (PReT) en RomeinsAlphen.nl, een uitgebreid online naslagwerk over de Romeinse geschiedenis van Alphen aan den Rijn. De wandeling is ongeveer 2 km lang en voert langs 17 halteplaatsen. Hoewel Het Brugwachtertje de startlocatie is, kan de wandeling in willekeurige volgorde worden gelopen. Wie een smartphone bij zich heeft, kan onderweg via de website meer informatie over het Romeinse Albaniana en haar bewoners opvragen op www.RomeinsAlphen.nl.

De brochure met de Romeinse stadswandeling is verkrijgbaar bij VVV Alphen aan de Aarkade (in de bibliotheek), het Brugwachtertje naast de Alphense Brug en De Vergulde Wagen aan de Van Boetzelaerstraat.

Romeinse stadswandeling Romeinen Aarbrug.jpg