Het terrein is er woest. Het klimaat ruw. Het leven en landschap somber.

Welkom in Romeins Alphen!

App met Romeinse speurtocht door Stadshart

App met Romeinse speurtocht door Stadshart

24 augustus 2022

Voor een Romeinse speurtocht is een speciale app ontwikkeld die kan worden gedownload. Zo raak je spelenderwijs vertrouwd met Albaniana, het Romeinse Alphen aan den Rijn.

Terwijl de prefect, de Romeinse kampcommandant, bij het ochtendgloren zijn geliefde bezittingen inspecteert, ziet hij dat zijn gouden aureus is verdwenen. Zijn meest waardevolle munt is ineens spoorloos! Daar zal iemand zwaar voor moeten boeten…

De commandant zet een grote speurtocht op touw, waar iedereen aan mee kan doen. Doel van de speurtocht is natuurlijk om te achterhalen wie de aureus heeft gestolen. Simpel zat!

Tijdens de speurtocht krijg je telkens een locatie van een persoon voorgeschoteld in het centrumgebied. De personen staan op medaillons die in de stad  hangen. Zodra je in de buurt komt, stelt de verdachte zich voor. Hij of zij stelt ook vragen. Als je die beantwoordt, kun je een hint krijgen die je dichter bij de dief van de aureus brengt.
Als je alle verdachten hebt gesproken, heb je hopelijk genoeg aanwijzingen om de dader aan te wijzen. Heb je het fout? Dan kun je beter hard wegrennen…

De speurtocht kun je altijd spelen, dus niet alleen tijdens het Romeins Weekend. De Speurtocht app is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Download via www.romeinenapp.nl.